Σε μια προσπάθεια για μια πιο υγιεινή διατροφή έχεις πιθανότατα αντικαταστήσει τη λευκή ζάχαρη με την καστανή. Από τον καφέ σου μέχρι τα γλυκά που ετοιμάζεις στο σπίτι προσθέτεις καστανή ζάχαρη. Γνωρίζεις όμως πέρα από το χρώμα ποιες είναι οι διαφορές αυτών των δύο σακχάρων; Η κατανόηση των διαφορών τους μπορεί να σου δώσει τη δυνατότητα να κάνεις πιο συνειδητοποιημένες επιλογές στις μαγειρικές σου προσπάθειες. Επεξεργασία και σύνθεση Η κύρια διαφορά μεταξύ της λευκής και της καστανής ζάχαρης είναι στην επεξεργασία τους. Η λευκή ζάχαρη υφίσταται εκτεταμένο ραφινάρισμα και συνήθως προέρχεται είτε από ζαχαροκάλαμο είτε από ζαχαρότευτλα. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η μελάσα, η οποία περιέχει μέταλλα και θρεπτικά συστατικά, αφαιρείται, αφήνοντας πίσω καθαρή σακχαρόζη. Αντίθετα, η καστανή ζάχαρη διατηρεί μέρος της φυσικής μελάσσας από το ζαχαροκάλαμο ή τα ζαχαρότευτλα, προσδίδοντας στους κρυστάλλους μια γεύση που μοιάζει με καραμέλα και αφήνει μια αίσθηση υγρασίας. Χρώμα και γεύση Όπως υποδηλώνει το όνομα, η πιο εμφανής διάκριση είναι το χρώμα. […]
Πηγή άρθρου
Newsbeast
Αποποίηση ευθύνης
Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.